Kinderbijslag bijverdienen

Veel kinderen willen wat bijverdienen en nemen een bijbaan. Zodra uw kind 16 of 17 jaar is kan dit gevolgen hebben voor de kinderbijslag. Er wordt hierbij gekeken naar een maximum netto bedrag per kwartaal. Over het algemeen is er niets aan de hand als het om een gemiddelde bijbaan of vakantiewerk gaat.

Bijverdienen 16 en 17 jaar

Hoeveel bijverdienen kinderbijslag 2011

Bijbaan

Zodra uw kind 16 of 17 jaar is en een bijbaan heeft dan kan dit consequenties hebben voor de kinderbijslag. Hiervoor geldt namelijk een maximum bedrag per kwartaal. Het gaat hier om een netto bedrag, dus dat wat uw kind daadwerkelijk aan loon ontvangt. Dit maximum bedrag wordt elk jaar in oktober opnieuw vastgesteld. Zolang er niet meer dan dit maximumbedrag verdiend wordt dan blijft de kinderbijslag gewoon staan. Anders zult u voor dat kwartaal geen kinderbijslag ontvangen.

Vakantiewerk

Bijverdienen met vakantiewerk geldt een ander maximaal bedrag. Het loon van vakantiewerk hoeft dus niet meegeteld te worden met het loon van een gewone bijbaan. Als het vakantiewerk bij dezelfde werkgever wordt uitgevoerd als de bijbaan, dan moet u een verklaring over het vakantiewerk vragen aan de werkgever en deze opgeven. Hiermee kan dan berekend worden welk deel van het loon voor het vakantiewerk is en welk deel voor de gewone bijbaan.

Uitwonend

Ook als uw kind uitwonend is moet u letten op hoeveel hij of zij bijverdient. Hiervoor gelden andere bedragen. Als er boven het eerste bedrag wordt bijverdiend, vervalt het recht op de dubbele bijslag. Zodra er over het normale maximum bedrag voor uitwonende wordt verdient, vervalt het recht op kinderbijslag dat kwartaal net als bij thuiswonende kinderen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *