Een betonschutting plaatsen

De betonschutting is aan een opmars bezig. Er zijn tegenwoordig allerlei motieven te koop. Daarnaast is de betonschutting erg onderhoudsarm en duurzaam. Een betonschutting kan wel tien keer zo lang mee gaan dan een houten schutting.

Betonschutting motieven

De betonplaten worden door een gleuf in de palen geschoven. Tegenwoordig zijn er betonschuttingen met verschillende motieven op de platen. Zoals een steenmotief, een leisteenmotief, een houtenmotief, een houten vlechtmotief enz. Vaak zie je ze met maar aan een kant een motief, maar dit is ook voor beide zijden mogelijk.

Steenmotief

Een betonschutting met een steenmotief geeft de indruk van een echte stenen muur. Groot voordeel is dat er geen fundering voor nodig is. Daarnaast is het ook goedkoper dan een gemetselde muur, maar de levensduur is even lang.

Naast een hele rechte muur is het ook mogelijk om een betonschutting met een wild verband steenmotief te nemen. Het lijkt dan nog meer op een ouderwets met de hand gemetselde muur. Ook de palen kunnen hierbij in hetzelfde motief geleverd worden.

Houtmotief

Een betonschutting met houtmotief ziet eruit alsof het een gewone houten schutting is. Op de platen is dan ook een houtnerf structuur aangebracht. Hierdoor ziet het er een stuk minder saai en meer natuurlijker uit.

Vlechtmotief

Een vlechtmotief is een motief dat lijkt op houten vlecht schuttingen. Hierbij worden dunne planken / latten in het scherm gevlochten. Een voordeel van een vlechtmotief is dat het er allemaal minder strak en lang uit ziet en een speelser effect creeert. Ook dit motief is te vinden in een houten kleur.

Betonschutting schilderen

Er zijn al betonschuttingen te koop in verschillende kleuren. Als u de kleur niet kunt vinden die u zoekt, dan kunt u er ook voor kiezen om de betonschutting te schilderen. Dat kan namelijk met betonverf.

Combineren met houten scherm

Vindt u het teveel om de hele schutting van beton te maken, dan kunt u er ook voor kiezen om het te combineren met een echt houten scherm. Alleen is de levensduur van de schutting dan uiteraard lang niet meer zo groot als die van een volledige betonnen schutting.

Betonschutting plaatsen

Een betonschutting is eigenlijk best eenvoudig te plaatsen. De betonpalen zet men in de grond, meestal zo’n 60 cm diep. Voor extra stevigheid kan er voor gekozen worden om er wat cement bij te doen. In de palen zitten gleuven waar de betonplaten in geschoven worden. Er zijn speciale palen voor in de hoek en aan een uiteinde van een schutting. Ook zijn er verschillende betonplaten speciaal voor de bodem en voor de top. Betonplaten hebben vaste afmetingen, hier dient dus uiteraard rekening mee gehouden te worden bij het plaatsen van de palen.

Voordelen betonschutting

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Sterk
  • Duurzaam
  • Verschillende motieven
  • Is te schilderen
  • Vochtbestendig

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *