Wat is AddThis?

AddThis is een gratis tool dat ervoor zorgt dat je veel makkelijk en sneller content kunt delen met je vrienden. Op je website kun je een AddThis button toevoegen. Hiermee kunnen de bezoekers gemakkelijk content op je website delen met vrienden. Handig voor de bezoekers maar ook voor de website zelf. Dit komt namelijk je SEO (Search Engine Optimalisation) ten goede en is dus goed voor je vindbaarheid op internet.

Wat is AddThis?

AddThis is in 2006 opgericht. Het is bedoeld om internetters snel en gemakkelijk content te laten delen door middel van de AddThis tool op websites. Sociale websites zoals Hyves, Linkedin, Facebook en twitter zijn steeds meer in opkomst en spelen een steeds belangrijkere rol in ons sociale leven. We willen graag aan onze vrienden laten weten waar we mee bezig zijn en hoe het met ons gaat. Men kan behalve een knop op de site bijvoorbeeld ook een AddThis button in de webbrowser plaatsen. Dit maakt het delen en tippen van interessante informatie nog sneller en makkelijker. De AddThis tool zorgt ervoor dat gebruikers uw content gaan tippen aan hun vrienden via de vele sociale websites, zoals Facebook, Hyves, Twitter of elk ander sociaal internet medium.

Stuur door & tip een vriend

Bekende methoden om interessante en leuke content aan vrienden te delen was ‘tip een vriend’ en ‘stuur door’. Er werd dan een mail gestuurd naar de betreffende vrienden. Deze manier van tippen wordt bijvoorbeeld vooral veel gebruikt op Youtube en marktplaats. Maar werd vaak als omslachtig gezien en bevonden omdat men de e-mail adressen in moest gaan typen. Met Addthis kan de bezoeker van de website zelf beslissen wie, hoe en waar hij een tip geeft, dit kan bijvoorbeeld via Hyves, Twitter of e-mail. Met AddThis kan men zelfs op ongeveer 200 verschillende manieren content delen.

SEO met AddThis: meer externe links en meer bezoekers

Ook voor de SEO (Search Engine Optimalisation) op uw site is AddThis een goede uitbreiding. Het is voor elke website belangrijk om veel bezoekers te krijgen en dat deze zo lang mogelijk op de site blijven. Want hoe populairder uw website is, en dus des te drukker hij wordt bezocht, des te hoger komt u in onder andere de Google zoekresultaten. Dit leidt uiteindelijk weer automatisch tot nog meer bezoekers op uw site. Met Addthis stelt u een bezoeker van uw website in staat om snel en gemakkelijk zijn vrienden te tippen over de content op uw website. Daarnaast zullen alle externe links die hierdoor naar uw site gemaakt worden uw ranking in bijvoorbeeld Google ook ten goede komen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *