Voordelen AddThis

AddThis is een tool voor websites waarmee bezoekers online pagina’s snel en makkelijk kunnen delen met vrienden. De AddThis functie tool bevat voordelen voor zowel bezoekers als website eigenaren. Website bezoekers kunnen gemakkelijk en snel via sociale websites content delen aan hun vrienden. Voor website eigenaren is het een interessante manier om hun website populairder te maken en meer bezoekers aan te trekken, die vaak ook nog langer op de site blijven.

Voordelen AddThis voor webmaster

Hoger bij zoekmachines

Een van de belangrijkste factoren voor elke website is het aantal bezoekers op de website. Dit bepaalt in grote maten hoe populair je website is en zoekmachines zoals Google en Yahoo gebruiken deze informatie om zoekresultaten van internet gebruikers zo goed mogelijk te laten rangschikken op relevantie van de betreffende zoekopdracht. Als internet surfer is het prettig als je de juiste websites gerelateerd aan je zoekopdracht te zien krijgt. Hierdoor vind je eerder wat je zoekt. Als webmaster wil je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komen omdat je zo veel mogelijk bezoekers op je website wilt hebben, want hoe meer bezoekers hoe meer inkomsten. Bijna elke website valt of staat bij hoe goed hij te vinden is via de zoekmachines. Er zijn een aantal manieren om je website te optimaliseren op vindbaarheid.

Een van de mogelijkheden is het toevoegen van AddThis buttons op je website door middel van de gratis AddThis tool.

Geïnteresseerde bezoekers

Een tweede voordeel hiervan is dat deze bezoekers via een van hun vrienden getipt zijn om jouw site te bekijken. Hierdoor zullen ze er meer tijd en aandacht aan besteden dan wanneer ze bijvoorbeeld een reclame banner van je site zien op een willekeurige andere site. Ook dat is goed voor de ranking van de site bij zoekmachines zoals Google en Yahoo.

Statistieken

Als je je aanmeld op de AddThis website krijg je onder andere de mogelijkheid om te zien hoeveel bezoekers gebruik hebben gemaakt van de AddThis button of juist hoeveel bezoekers naar jouw site zijn gekomen via een AddThis uitnodiging.

Voordelen AddThis website bezoeker

Op steeds meer manieren kan men tegenwoordig laten weten waar men mee bezig is of hoe men zich voelt. Het meest bekende voorbeeld hiervan zijn de sociale websites waarmee je een online vriendenkring opbouwt waarmee je van alles kunt delen. Enkele voorbeelden zijn: Facebook, Hyves, Twitter en LinkedIn. Veel mensen gebruiken deze sociale websites om aan hun vrienden door te geven hoe ze zich voelen en wat ze doen.

Delen van online pagina’s

Maar het is ook mogelijk om interessante, grappige of leuke internet content, onilne pagina’s,  te willen delen met je vrienden. Denk hierbij aan een interessant artikel ergens op het internet of een tijdelijke online aanbieding die je aan je vrienden wilt tippen! Je drukt op de button, selecteert welk sociaal medium je wilt gebruiken en naar wie je het wilt sturen. Dit gaat een stuk sneller en gemakkelijker dan de oudere en bekende methodes als ‘tip een vriend’ en ‘stuur door’ waarbij je veel tijd kwijt bent met het intypen van de betreffende e-mailadressen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *