Vloerisolatie, kosten en subsidie

De kosten voor vloerisolatie variëren per aanbieder, materiaal en soort vloer. De overheid helpt mee met verschillende subsidies zoals de Meer Met Minder regeling en het lage btw tarief. Daarnaast betaalt het zichzelf terug door verminderde energiekosten.

Kosten vloerisolatie

Vloerisolatie kunt u zien als een goede investering die zichzelf door het besparen op energie terugbetaalt. Daarnaast kan het uw woning beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en schimmels, wat weer kosten en ergernis daarvoor scheelt. De kosten voor vloerisolatie variëren per aanbieder, materiaal en soort vloer. Gemiddeld zal het tussen de €20 en €30 per m3 kosten. Door subsidieregelingen en besparen op energiekosten, vallen de totale kosten veel lager uit. In principe betaalt het zich zelfs na een paar jaar terug.

Besparen

Na het isoleren van een vloer blijkt het gasverbruik zo’n 325m3 per jaar verminderd te zijn (Bron: Milieucentraal.nl). Dat komt neer op het besparen van ongeveer €175 aan gaskosten per jaar. Wat het nog meer oplevert is een warmere vloer en dus meer comfort in huis.

Subsidie vloerisolatie

De overheid helpt u mee met de kosten voor het isoleren van uw vloer. Dit gebeurt via de regeling Meer Met Minder (MMM) en het lage btw tarief van 6%. Daarnaast kan een provincie of gemeente zelf ook nog subsidie regelingen aanbieden.

Meer Met Minder

Hoogte subsidie

De Meer Met Minder regeling is bedoeld voor energiebesparende maatregelen. Naast vloerisolatie kunt u ook denken aan dak isolatie en spouwmuur isolatie. De hoogte van de subsidie hangt af van het verschil in energielabel dat het huis vooruit gaat. Gaat u ongeveer 1 label (Energie-Index van 0,75) omhoog, dan is de subsidie hiervoor €300 en bij 2 labels (Energie-Index van 0,50) omhoog zelfs €750.

Voor de Meer Met Minder regeling geldt op=op.

Meer met minder aanbieder

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, moet u gebruik maken van een Meer Met Minder aanbieder. Hij zorgt voor een offerte en helpt met het plaatsen van de vloerisolatie of voert deze zelf uit. Ook moet de vloerisolatie binnen 1 jaar klaar zijn. De Meer Met Minder aanbieder helpt u met het aanvragen van de subsidie voor vloerisolatie. Hij zal hiervoor een Maatwerkadvies moeten opstellen waaronder het energielabel certificaat. Vooraf en achteraf registeert hij het juiste energielabel certificaat. Meer Met Minder controleert het Energielabel en bepaalt hiermee de hoogte van de subsidie. Ook moet het uitbetalingsverzoek binnen 1 jaar na reservering, van de premie ingediend zijn.

Laag btw tarief

Bij het isoleren van vloeren, muren en daken heeft u recht op het verlaagde btw tarief, namelijk het 6% tarief. Dit btw tarief geldt alleen voor de arbiedskosten en geldt voor woningen ouder dan 2 jaar. Indien de kosten van de gebruikte materialen 50% of minder is van de totale kosten, dan geldt ook hiervoor het 6% tarief. Zijn de kosten hoger, dan geldt het normale 19% tarief.

Het aanvragen van het lage btw tarief is niet nodig. De aannemer houdt hier rekening mee op zijn factuur. Let hier zelf ook op, zodat u niet achteraf per ongeluk toch te veel betaalt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *