Een PVC vloer staat bekend om zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en eenvoudige onderhoud. Om ervoor te zorgen dat uw PVC vloer optimaal tot zijn recht komt, is een perfect geëgaliseerde ondergrond essentieel. In deze blog leggen we uit waarom egaliseren zo belangrijk is voor een PVC vloer en hoe dit proces in zijn werk gaat.

Waarom egaliseren voor PVC? PVC vloerbedekking is dun en flexibel, wat betekent dat oneffenheden in de ondergrond snel zichtbaar zijn. Denk hierbij aan bobbels, kuilen of andere onregelmatigheden. Deze oneffenheden kunnen de levensduur van uw PVC vloer aanzienlijk verkorten en het uiterlijk negatief beïnvloeden. Door de vloer te egaliseren, zorgt u voor een strakke en gladde basis waarop de PVC vloerbedekking perfect gelegd kan worden.

Het proces van egaliseren Het egaliseren van een vloer voor PVC vloerbedekking omvat de volgende stappen:

  1. Voorbereiding: De ondergrond moet schoon, droog en vrij van stof, vuil en andere onregelmatigheden zijn. Eventuele oude vloerbedekking of lijmresten dienen verwijderd te worden.
  2. Reparatie: Beschadigingen zoals scheuren en gaten worden gerepareerd met een speciale vuller.
  3. Egalisatie: Een speciale egaline, een zelfnivellerende mortel, wordt uitgegoten over de vloer en vloeit uit tot een gladde, egale laag.
  4. Afwerking: Na het drogen van de egaline, wat afhankelijk van het product en de omstandigheden enkele uren tot een dag kan duren, kan de PVC vloerbedekking worden gelegd.

Een perfect geëgaliseerde ondergrond is essentieel voor een strak en duurzaam resultaat van uw PVC vloer. Door de vloer professioneel te laten egaliseren, zorgt u voor een optimale basis waarop uw PVC vloerbedekking tot zijn recht komt. Egaliseren.nl is uw partner voor het professioneel egaliseren van uw vloer, zodat u jarenlang kunt genieten van een prachtige PVC vloer.

Vergelijkbare berichten