Pechhulp: ANWB wegenwacht

De ANWB Wegenwacht is er voor pechhulp bij autopech in Nederland en in Europa. Ook hebben ze een speciale accuservice. Het lidmaatschap is persoonsgebonden. Een partner met een eigen auto en jongeren kunnen goedkoper lid worden van de ANWB.

ANWB pechhulp

Bij de ANWB kunt u terecht voor pechhulp. Hiervoor is de ANWB Wegenwacht. De ANWB is de grootste pechhulp dienst in Nederland. De ANWB Wegenwacht werkt persoonsgebonden. Iedereen kan lid worden, het maakt niet uit welk merk, brandstoftype of bouwjaar de auto heeft.

Er zijn verschillende services die afgesloten kunnen worden:

  • Wegenwacht Nederland
  • Wegenwacht Europa
  • Wegenwacht Europa exclusief Nederland

Aanvullende services:

  • Woonplaats Service
  • Vervangende Auto Service
  • Wegenwacht Ster Service
  • Aanhangwagen Service Buitenland
  • Kampeerauto Service Buitenland
  • Europa XL Service

Autopech

ANWB Wegenwacht

Indien u naar het buitenland gaat met een aanhangwagen, caravan, vouwwagen of kampeerwagen, dan is daar ook de Aanhangwagen Service Buitenland voor nodig.

Garage

Over het algemeen, 9 van de 10 keer, kan de ANWB de auto weer op de weg krijgen. Gaat dit niet lukken, dan zal de auto naar een garage gebracht worden. In principe is dat de dichtsbijzijnste garage.

Vervangend vervoer

U heeft recht op een vervangende auto als u niet verder kunt rijden. Hiervoor moet dan wel de Vervangende Auto Service voor afgesloten zijn. Zo niet, dan kunt u verder reizen met het openbaar vervoer of met een taxi (NL).

ANWB Accu Service

De ANWB heeft een speciale Accu Service. Het is geen aanvullende service die afgesloten moet worden, maar de Accu Service valt gewoon onder het ANWB lidmaatschap. Als u problemen heeft met de accu zal een gespecialiseerd automonteur van de accu service langskomen om u te helpen. Als er via de Wegenwacht een accu vervangen wordt dan krijgt u daar 3 jaar garantie op.

ANWB lid worden 

Persoonsgebonden

Het lidmaatschap van de ANWB Wegenwacht is persoonsgebonden. Dit betekent dus dat het niet uit maakt met welke auto u de weg op gaat. Wel zit hier een maximum aan. U kunt per jaar met maximaal 2 kentekens geholpen worden, dit is om misbruik te voorkomen.

Als u samenwoont en u heeft 1 auto op naam van het lid, dan kan diens partner met deze auto ook gebruik maken van de pechhulp van de ANWB Wegenwacht. Hiervoor heeft u toestemming (machtiging) van uw partner nodig, maar dat zal over het algemeen geen probleem zijn natuurlijk.

Partner

Als de partner ook een eigen auto heeft, en dus gelijktijdig gebruik wilt maken van de pechhulp van de ANWB, dan kunt u als partner een partner lidmaatschap nemen. Het partner lidmaatschap is goedkoper dan een normaal lidmaatschap en moet via het hoofdlidmaatschap aangevraagd worden.

ANWB jongeren

De Anwb heeft speciaal voor jongeren een goedkoper lidmaatschap. Dit is voor jongeren van 18 t/m 24 jaar. Met jongerenvoordeel krijgen jongeren 40% korting op de kosten van het lidmaatschap. Van deze service kan maar 1 keer gebruikt worden voor maximaal 2 jaar.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *