Een originele surprise maken

Een originele surprise is makkelijk te maken als je de juiste stappen en onderstaande tips volgt. Je wilt natuurlijk de mooiste en leukste surprise van de avond maken. Soms weet je al welk cadeau je wilt geven en bedenk je daar een leuke surprise omheen. Maar andersom kan ook, dan heb je een origineel idee en wil je daar een leuk cadeau bij verzinnen.

Surprise idee

Persoonlijke en originele surprises doen het altijd goed op een Sinterklaas pakjesavond. Soms kan het lastig zijn om voor degene die je getrokken hebt een leuke surprise te maken. Zo kan het zijn dat je niet goed weet wat diegene leuk vind of ken je hem of haar eigenlijk niet zo goed. Hoe meer je over de persoon weet, hoe makkelijker het is om een leuke en originele surprise te maken. Daarom is het verstandig om het een en ander van die persoon op een rijtje te zetten om tot een originele ingeving te komen.

Om je hiermee toch een eind op weg te helpen staat hieronder een vragenlijst die je kunt gebruiken om meer te weten te komen over diegene. Ook kun je de lijst gebruiken om een geschikt cadeau te bedenken.

Wanneer je deze lijst hebt ingevuld kan het je op weg helpen om een leuk surprise idee te bedenken.

Soort surprise

Er zijn een aantal soorten surprises te onderscheiden die ieder een andere aanpak vergen.

  • vieze surprise; Deze laatste categorie kenmerkt zich vooral met het feit dat het voor de ontvanger vieze handen oplevert.
  • mooie knutsel surprise; Deze surprise onderscheidt zich doordat ze heel mooi in elkaar zijn gemaakt door de maker ervan. Dit soort surprises blijven vaak intact en worden ergens neergezet in het huis.
  • sloop surprise; Sloop surprises zijn surprises die zo in elkaar geknutseld zijn dat het de bedoeling is dat ze kapot gemaakt moeten worden om bij het cadeau of gedicht te komen.
  • Soms geeft het cadeau de doorslag van wat je gaat maken. Het kan namelijk breekbaar zijn of juist heel groot. Dan maak je bijvoorbeeld geen sloop surprise.

 Vieze surprise

Vieze smurrie surprises doen het vaak goed op sinterklaasavond. Het slachtoffer moet dan bijvoorbeeld lekker door vieze drab bestaande uit chips en yoghurt graaien om zijn cadeau te krijgen. De amusementswaarde van deze Sinterklaas surprises is vrij hoog. Je hebt veel vrijheid wat je allemaal gebruikt voor de smurrie. Zorg er wel voor dat het in een goed afgesloten verpakking zit en niet het cadeau kan beschadigen.

Knutsel surprise

De tweede soort surprises zijn de knutsel surprises. Want gewoon lekker knutselen hoort bij sinterklaas surprises maken. Je kunt hem zelf zo mooi maken als je zelf wilt en kunt. Je doel is om de surprise zo mooi te maken dat de ontvanger hem een mooi plekje geeft in zijn woonkamer of slaapkamer.

Sloop surprise

Als je liever niet kiest voor een vieze surprise dan kan je ook een irritatie surprise maken. Stel je eens voor dat je vader 10 minuten bezig is om tot zijn cadeau te komen omdat hij heel veel plakband moet verwijderen. Hij moet blijven lachen maar wordt steeds geïrriteerder. Of dat je een aantal dozen in elkaar maakt met elke keer een bepaalde opdracht. Zoals schenk voor iedereen drinken in. Of verzamel 5 boeken die beginnen met een S. hier kun je in ieder geval veel creativiteit in kwijt.

De surprise die je gaat maken hoeft niet maar uit 1 van deze soorten te bestaan, het kan natuurlijk ook een combinatie zijn! Het kan een hele mooie knutselsurprise zijn waarbij de persoon uiteindelijk toch iets smerigs moet doen.

Surprise cadeau

Bij een surprise hoort natuurlijk een leuk cadeau. In sommige gevallen kan het cadeau gedeeltelijk bepalen wat voor soort surprise je maakt. Je kunt namelijk je surprise geheel ontwerpen in het teken van het cadeau. Geef je bijvoorbeeld een gitaarles boek, dan kun je er een mooie gitaar omheen knutselen.

Bij breekbare cadeaus is het verstandig om op te letten of de ontvanger van de surprise het cadeau niet per ongeluk kapot kan maken zonder dat hij dit door heeft. In zo’n geval is het verstandiger het cadeau te verstoppen en pas te laten zoeken wanneer de surprise klaar is.

Overige surprise tips

  • Let op dat er geen scherpe randen of onderdelen zijn in je surprise waaraan de ontvanger zich kan bezeren.
  • Wees voorzichtig met het gebruik van gevaarlijke spullen zoals gereedschap of een scherpe schaar of mes. In dat geval is het misschien beter om een volwassene mee te laten helpen.
  • Heb je een breekbare surprise, dan is het verstandig om stickers erop te plakken met de tekst breekbaar erop. Dan is de kans groter dat hij niet per ongeluk kapot gaat.
  • Vaak moet er een gedicht bij gemaakt worden, vergeet dit niet en begin er op tijd mee. Gedichten worden vaak wat langer bewaard, en dan wil je er vast iets moois van maken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *