Maak van jouw badkamer een heerlijke wellness-ruimte

Wil je de badkamer omtoveren tot een luxe wellness-ruimte waar je heerlijk kunt ontspannen? Dat kan al met kleine aanpassingen. Voeg accessoires toe zoals een rieten wasmand en houten handdoekenrek. Een grote badkamermat in een natuurlijke tint zoals zandkleur of bruin geeft al direct een andere sfeer. Zet her en der een aantal tropische planten neer zoals een varen, vetplantje en een lepelplant. In rotan manden komen deze het beste tot zijn recht. Nu nog een paar bijzettafeltjes waarop je opgerolde handdoeken neerlegt en een houten emmer met daarin een massagespons, een bodyscrub en een heerlijk geurend stuk zeep. Wil je het rigoureuzer aanpakken en de badkamer verbouwen? Dan geven we je hier een aantal suggesties hoe je er een heerlijke wellnessruimte van maakt.

Inspiratie opdoen in een sanitairwinkel

Voordat je de tegels van de muur sloopt, de douchecabine verwijdert en het bad op een weggeefhoek zet is het goed om eerst eens inspiratie op te doen in een sanitairwinkel. Laat een tekening maken waarin jouw wensen worden opgenomen. Wil je een grote inloopdouche, eventueel met ingebouwd infrarood licht, of liever een stoomcabine? Heb je in de badkamer de ruimte voor een vrijstaand bad of wordt het een inbouwbad? Of wil je een nog grotere wellness-beleving en valt de keuze op een jacuzzi of whirlpool? Bedenk ook wat je met de muren en de vloer wilt doen. Grote tegelplaten of luxe natuurstenen tegels: keuze genoeg. En misschien is het ook fijn om vloerverwarming aan te leggen? Heerlijk warm aan je voeten zodat je nog meer kunt genieten van je wellness-ruimte. Nu nog even bijpassende kranen, een douchekop en verlichting aan het ontwerp toevoegen en je hebt een goed beeld hoe je toekomstige wellness-badkamer eruit komt te zien.

Tijd om aan de slag te gaan

Je kunt de badkamerverbouwing uitbesteden aan een professional, maar dat loopt al gauw in de papieren. Vraag eens rond in je familie- en vriendenkring, wellicht zitten daar een aantal ‘handige Harry’s’ tussen die je kunnen helpen de klus te klaren. Omdat je de badkamer voor langere tijd niet kunt gebruiken en niet continue een beroep op anderen wilt doen voor een douchebeurt is het handig om een mobiele badkamer te huren. De sloopwerkzaamheden gedaan? Dan kan het opbouwen beginnen. Zorg dat je hulptroepen op tijd hun natje en droogje krijgen. Vooral wanneer het warm weer is kunnen ze wel wat extra vocht gebruiken. Regel daarom drinkflessen met opdruk zodat ze altijd drinken bij de hand hebben. En passend bij het thema ‘badkamer verbouwen’ laat je ook handdoeken borduren met logo en geef je die erbij.

Het grote genieten kan beginnen

Nadat de badkamer klaar is moet deze natuurlijk ingewijd worden als jouw eigen wellness-stulpje. Dim de verlichting, laat het bad vollopen, steek een paar geurkaarsen aan en zet een passend muziekje op. In je wellness ruimte kom je echt tot rust en kun je de batterij weer opladen. Met zo’n regelmatig terugkerende wellness-beleving in je eigen badkamer kun jij de hele wereld weer aan.

Vergelijkbare berichten