Wat heb je nodig als je een horecazaak gaat starten?

Wat heb je nodig als je een horecazaak gaat starten?

Als je een horecazaak wilt starten, dan zijn er een paar belangrijke zaken waar je over na moet denken. Allereerst natuurlijk het concept. Wordt het een lunchroom, een gezellig familierestaurant, een sushibar of een hip restaurant met aansprekende kaart dat serieus een gooi gaat doen naar een Michelin ster. Vervolgens moet je een lijst maken van de inventaris die je nodig hebt. Kookplaten en vrieskasten in de keuken en een sfeervolle inrichting op de vloer en je eventuele terras. Maar dan ben je er nog niet.

Bestellingen opnemen en verwerken

Het is belangrijk dat bestellingen snel worden verwerkt. Een bezoeker wil doorgaans niet een uur op zijn eten wachten. Zeker in een lunchroom waar mensen vaak tijdens hun pauze op het werk gaan eten. Maar ook als je diner serveert willen je gasten met pakweg twee uur weer buiten staan. Daarom is een keukenscherm voor de horeca heel handig. Op dat scherm ziet de keukenbrigade welke bestellingen er zijn gedaan zodat ze daar direct mee aan de slag kunnen. De bestellingen worden opgenomen met zogenaamde handhelds, kleine mini computers waar de bediening op het scherm de bestellingen aan de tafels opneemt. Ook de drankjes worden op deze manier verwerkt en met een aan het tafelnummer gekoppeld. Op deze manier kan er in principe niets misgaan met de bestellingen.

Veilig betalen voor je klanten

In de horeca betalen veel mensen met een pinpas of creditcard. Dit is handig omdat je vaak niet weet hoeveel er afgerekend moet worden. Ook hebben steeds minder mensen cash op zak, op een kleine groep na die digitaal betalen niet vertrouwt. Zorg er dus bij voorkeur voor dat cash afrekenen nog wel mogelijk is. Als je dit niet wilt dan moet dit duidelijk bij de ingang worden aangegeven. Betalingen kunnen via het digitale systeem direct worden doorgezet naar de boekhouding. Op deze manier kun je de gegevens voor je aangifte BTW direct verwerken of doorsturen naar je boekhouder.

Koop een kassasysteem dat bij je onderneming past

Als je op zoek bent naar een modern en betrouwbaar kassasysteem dan kun je contact opnemen met Eijsink. Zij ontwikkelen systemen voor winkels, horeca en andere uitgaansgelegenheden. Je kunt het systeem gebruiken voor de winkel maar ook voor online aankopen. Stel dat je horecazaak is aangesloten bij een bezorgdienst dan kunnen bestellingen die online worden gedaan ook direct worden doorgezet naar het bonnenscherm in de keuken zodat je bezorger zo snel mogelijk op pad kan om de bestelling af te leveren. Vooral klanten van dit soort online diensten hebben vaak weinig geduld en klagen snel. Dit kan negatieve reviews opleveren en dat wil je natuurlijk zo veel mogelijk proberen te voorkomen. Als je aangeeft aan welke eisen jouw kassasysteem moet voldoen dan kan dit volledig op maat voor jouw onderneming worden gemaakt. Ook voor onderhoud en het verhelpen van storingen kun je een beroep doen op de deskundigheid van Eijsink.

Vergelijkbare berichten